Sałatka fasolowa

0
Składniki: 1. 1 puszka białej fasoli 2. 1 puszka czerwonej fasoli 3. 1 cebula 4. 8 ząbków czosnku 5. 1 papryczka chili 6. 4 łyżki oliwy 7. 1 łyżeczka białego octu winnego 8. Po 3 gałązki świeżej bazylii, oregano, tymianku i natki pietruszki 9....

Porzeczkowa galaretka

0
Składniki: 1. Półtora kilograma czerwonej porzeczki 2. Pół kilograma cukru żelującego 2:1 Wykonanie: Porzeczki przebrać, oderwać od gałązek, usunąć szypułki. Owoce przełożyć do durszlaka i dokładnie opłukać pod strumieniem bieżącej wody. Odsączyć i szklankę owoców odłożyć. Pozostałe porzeczki zmiksować...

Drożdżowe paszteciki z kapustą

0
Składniki: 1. Niepełna szklanka ciepłego mleka 2. 40 dag mąki pszennej 3. 3 dag drożdży 4. 1 jajko 5. 1 łyżeczka cukru 6. 1łyżka oleju 7. 30 dag pieczarek 8. 20 dag suszonych grzybów 9. Pół kilograma kiszonej kapusty 10. 1 cebula 11. Olej do smażenia 12....

Papryka z grilla w zalewie

0
Składniki: 1. 1 kilogram niedużych różnokolorowych papryk 2. 0,60 litra oliwy 3. 1 główka czosnku 4. 2 gałązki rozmaryny 5. Kilka gałązek tymianku 6. Sól Wykonanie: Piekarnik nastawić na funkcję grillowania i nagrzać do 250 stopni Celsjusza. Papryki dokładnie umyć, osuszyć, rozciąć na połówki...

Ogórki z musztardą.

0
Składniki: 1. 3 kilogramy ogórków 2. 1 litr wody 3. 1 szklanka 10 % octu 4. 1,5 szklanki cukru 5. 5 łyżeczek musztardy 6. 2 łyżki soli 7. Ziarenka czarnego pieprzu 8. Ziarenka ziela angielskiego 9. Liście laurowe 10. Ziarenka gorczycy Wykonanie: Przygotować zalewę: w garnku zagotować...

Makaron z sosem grzybowym

0
Składniki: 1. 1 opakowanie makaronu na przykład świderki 2. 1 szklanka suszonych mieszanych grzybów 3. 1 duża cebula 4. 1 łyżka mąki pszennej 5. 2 łyżki masła 6. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Grzyby umyć i zalać 3 szklankami niegazowanej wody mineralnej...

Sałatka makaronowa z papryką

0
Składniki: 30 dag makaronu kokardki 2 jajka 1 duża czerwona cebula 1 ogórek sałatkowy 4 pomidory Pół główki sałaty 2 żółte papryki Pół szklanki sosu tatarskiego Świeża zielenina do dekoracji Olej Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Jajka włożyć do lekko osolonej wody, ugotować na twardo, ostudzić, obrać...

Jajka z paluszkami krabowymi

0
Składniki: 1. 40 dag mrożonych paluszków krabowych 2. 4 jajka 3. 1 opakowanie rukoli 4. świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny 5. łyżek jogurtu naturalnego 6. sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Mrożone paluszki krabowe wyjąć z opakowania i rozłożyć na talerzu, aby...

Buraczki z wiśniami

0
Składniki: 1. 3 średniej wielkości buraczki 2. 20 dag wiśni (mogą być mrożone) 3. 1 łyżka octu balsamicznego 4. 1 łyżka cukru 5. Ćwierć łyżeczki cynamonu 6. Ćwierć łyżeczki zmielonego czerwonego pieprzu 7. 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 8. 2 goździki 9. Sok z jednej...

Śliwkowy sernik

0
Składniki: 1. 1 kilogram zmielonego twarogu 2. 15 dag śmietanki kremówki 3. 1 kisiel malinowy 4. 75 dag śliwek 5. 32,5 dag cukru 6. 5 jajek 7. 4 łyżki soku z cytryny 8. 2 budynie waniliowe 9. 3 łyżki kaszy manny 10. 1 łyżka syropu...

Placek z jeżynami

0
Składniki: 1. 2,5 szklanki mąki pszennej 2. 1 szklanka cukru 3. 1 opakowanie cukru waniliowego 4. 2 jajka 5. 1 szklanka maślanki 6. Pół szklanki oleju 7. 3 łyżeczki proszku do pieczenia 8. Bułka tarta 9. Pół kilograma jeżyn Wykonanie: Jajka ubić z cukrem i cukrem...

Placek z gruszkami

0
Składniki: 1. Pół kostki masła (12,5 dag) 2. 22, 5 dag cukru 3. 3 jajka 4. 20 dag mąki pszennej 5. 2 opakowania cukru waniliowego 6. 2 łyżeczki proszku do pieczenia 7. Pół litra śmietany kremówki 8. 3 tabliczki gorzkiej czekolady (30 dag) 9....

Placek śliwkowy z kruszonką

0
Składniki: Na ciasto i kruszonkę: 1. 1 szklanka mleka 2. 80 dag mąki pszennej 3. 3 dag drożdży 4. 1 kostka masła 5. 1 jajko 6. 1 szklanka cukru 7. 1 opakowanie wiórków kokosowych 8. 1 kilogram śliwek Na masę serową: 1. Pół kostki masła 2. Pół...

Placek śliwkowy z bezą

0
Składniki: Na ciasto: 1. 15 dag mąki 2. 10 dag cukru 3. 4 jajka 4. 1 opakowanie cukru waniliowego 5. 2 łyżki kakao 6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na bezę: 1. 3 białka 2. 15 dag cukru 3. 4 łyżki wiórków kokosowych Oraz: 1. 60 dag śliwek 2....

Calominal cena w aptece

0
Nadwaga to problem dzisiejszych czasów. Bardzo wiele osób ma tego świadomość. Sami walczą z nadwagą lub mają wśród bliskich osoby, które maja problem nadwagi. Jak z nią walczyć? Oczywiście każdy wie, że konieczna jest dieta,...

Pokazy barmańskie Rzeszów

0
Barmański show, czyli pokazy barmańskie zyskują coraz więcej zwolenników. Wzrasta popyt na tego typu usługi. Wystarczy zajrzeć do internetu, a znajdziemy tam mnóstwo ofert tego typu. Pokazy barmańskie uatrakcyjniają przyjęcia weselne, spotkania integracyjne, wieczory firmowe,...

Montaż filtra z odwróconą osmozą

0
Istnieje wiele różnych sposobów na uzyskiwanie konkretnych czynników bądź składników, które zawarte są w wodzie lub innego rodzaju płynach. Często - czy to w ramach wykonywania pracy, czy też hobby, badań lub prac domowych -...

Białko na mase mięśniową opinie

0
Stosowane powszechnie białko na mase mięśniową kojarzy nam się z codziennie wypijanym koktailem prosto z shakera. Na szczęście popularna odżywka nie musi być wyłącznie przyjmowana w formie płynnej - możemy jeść białko w postaci batoników,...

Barmani na wesele warszawa

0
Urządzasz wesele? Barmani na wesele urozmaicą to wydarzenie i sprawią, że nabierze wyjątkowej oprawy. Zachwyć gości i podejmij ich w wybornym stylu. Barmani na wesele zapewniają doskonałą obsługę oraz dyskretny i perfekcyjny serwis. Zmiksują drinki zgodnie...

Czym zajmuje się technolog żywności?

0
Technolog żywności zajmuje się nadzorowaniem procesu produkcji żywności. Jego zadaniem jest dbanie o wysoką jakość (kontroluje jakość surowca). Technolog opracowuje nowe receptury, a także zajmuje się opracowywaniem niezbędnej dokumentacji. Osoba pracująca w tym zawodzie powinna mieć...

Brzoskwinie czy nektarynki – co lepsze?

0
Te dwa owoce to niewątpliwie symbole lata. Podczas letnich miesięcy warto wprowadzić je do swojej diety, ponieważ mają bardzo dużo wartości odżywczych. Wartość odżywcza obu owoców jest bardzo podobna. Jedyną różnicą jest to, że nektarynka...

Co warto wiedzieć o pomidorach?

0
Pomidory są najlepszym owocem końca lata. Kuszą nie tylko czerwonością, bo są różne odmiany, kolory, smaki i zapachy. Jeżeli wybierzemy się na targ to trudno będzie się nam zdecydować na jedną odmianę, bo jest ich...

Ognisko czy grill?

0
Ogniska bardzo często kojarzą się z okresem dzieciństwa i wyjazdów na kolonie, z gitarą i śpiewem. Dziś wszystko to zostało zastąpione przez grille, a przecież pieczone na ogniu kiełbaski są o niebo lepsze od tych...

Na grzybobraniu trzeba uważać!

0
Sezon grzybowy powoli się zaczyna i to nie tylko dla wprawionych grzybiarzy. Ze swoimi koszami wyruszają też amatorzy, dla których zbieranie grzybów może być troszkę niebezpieczne. Mimo tego, że zbieranie grzybów to czysta przyjemność i...

Kuchnie

1
Perfekcyjna oraz nieperfekcyjna pani domu powinna mieć w kuchni kilkanaście przypraw bez, których kuchnia nie mogłaby istnieć. To produkty, które pomagają z najprostszych składników wyczarować pyszne dania. W kuchni nie może zabraknąć oliwy z oliwek....

Amerykańska, francuska, angielska… jajecznica!

1
Podstawowe polskie śniadanie w domach. I kolacja właściwie też. Nic zresztą dziwnego, bo danie jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, a kto nie lubi jajecznicy? Czy istnieje łatwiejszy przepis? Jajecznicę można urozmaicać wieloma dodatkami,...

Gotowanie

1
Jeżeli gotowanie nigdy nie było Twoją mocną stroną, nie przejmuj się. Te straty z łatwością nadrobisz za pomocą kilku prostych rad. Nie sprawią one, że pokochasz kulinaria, jednak mogą pomóc Ci w przyswojeniu najprostszych rzeczy....

Sushi grodzisk mazowiecki bairda

0
Z różnych powodów jedne dania uchodzą za bardziej wykwintne, inne - za mniej wykwintne. Co innego podamy swojej rodzinie na obiad w środku tygodnia, a co innego przygotujemy na wystawne przyjęcie, na którym gościem będzie...

Niedostateczne zywienie

0
Wskutek niedostatecznego żywienia zwierząt rosnących następuje zahamowanie tempa ich wzrostu. Ale gdy później znajdą się one w warunkach optymalnego żywienia ? obserwuje się zjawisko kompensacji. Jeżeli okres niedożywienia trwał krótko ? następuje zarówno kompensacja masy...

Napedy elektryczne

0
Zespoły napędu elektrycznego mogą być sterowane bezpośrednio i zdalnie. Sterowanie może być automatyczne i półautomatyczne. Prostsze urządzenia sterowane są ręcznie, a sterowanie takie polega na uruchomieniu lub zatrzymaniu silnika danego urządzenia za pomocą wyłączników. Wszystkie...

Zobacz inne wpisy:

Ostatnio dodane:

bezprzewodowy internet Zielona Góra

Bezprzewodowy Internet w Zielonej Górze Zawadzie: Nowa Era Łączności

0
W dzisiejszym dynamicznie rozwijającym się świecie, dostęp do szybkiego i niezawodnego internetu jest kluczowy dla sprawnego funkcjonowania różnych dziedzin życia. Bezprzewodowe sieci internetowe stały się integralną częścią codzienności, zapewniając łączność w miejscach, gdzie tradycyjne przewodowe...

Gotowanie

1
Jeżeli gotowanie nigdy nie było Twoją mocną stroną, nie przejmuj się. Te straty z łatwością nadrobisz za pomocą kilku prostych rad. Nie sprawią one, że pokochasz kulinaria, jednak mogą pomóc Ci w przyswojeniu najprostszych rzeczy....

Nalewki na spirytusie cytrynówka

0
O cytrynówce słów kilka Nalewka, jak sama nazwa wskazuje, jest trunkiem, który powstaje w wyniku "nalewania", co odnosi się konkretniej do zalewania alkoholem owoców i ziół. Mimo że sama nazwa w języku polskim funkcjonuje od niedawna,...