Składniki:
1. Pół kapusty pekińskiej
2. 1 pierś z kurczaka
3. 5 ogórków konserwowych
4. 1 puszka kukurydzy
5. 2 marchewki
6. Pół słoiczka majonezu
7. Pół słoiczka keczupu
8. Olej
9. Przyprawa do gyrosa
10. 1 opakowanie przyprawy do sałatek koperkowo ? ziołowej
Wykonanie:
Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę a następnie oprószyć przyprawą do gyrosa, dokładnie wymieszać i usmażyć na rozgrzanym oleju. Ostudzić.
Kukurydzę odcedzić z zalewy. Korniszony pokroić w kostkę. Kapustę oczyścić i drobno posiekać. Majonez wymieszać z keczupem na gładki krem.
W salaterce ułożyć warstwowo składniki sałatki smarując sosem majonezowo- keczupowym.
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posypać sałatkę i oprószyć przyprawą do sałatek.
Przed podaniem schłodzić i udekorować zieloną pietruszką.