Nie każdy jest mistrzem kuchni i czasem zdarzają się przypadki naprawdę beznadziejne – przypalanie każdego obiadu, rozgotowany ryż, przypalona patelnia. Warto jednak próbować wygrać z tym kulinarnym nieszczęściem – umiejętność gotowania to niezwykle cenna zaleta. Pomijając wszelkie korzyści towarzyskie, to warto mieć ten niejako fach w ręku, bo jest zwyczajnie pomocny w codziennym życiu. Jeśli umiemy ugotować coś zdrowego i szybkiego, to zaoszczędzamy czas. Jeśli jednak zupełnie nie mamy do tego głowy, to pora to zmienić. Najlepiej jest znaleźć sobie jakieś dwa lub trzy blogi, które lubimy przeglądać i zrobić sobie taką własną kompilację potraw do zrobienia. Umieścić wszystko w ładnych tabelkach – najlepiej nie męczyć się ręcznie, ale wydrukować przepisy, które chcemy. Porozdzielać je na kategorię obiadów, kolacji i śniadań oraz domowych słodkości, wszystko ładnie opatrzyć zakładkami i do dzieła! Powybierać sobie rzeczy, które chcemy zrobić w pierwszej kolejności i wydrukować lub ewentualnie przepisać i umieścić we właściwej kategorii. To bardzo dobry pomysł na uporządkowanie wszystkiego – będziemy wiedzieli, gdzie co mamy i jak z tego korzystać, by znaleźć interesującą nas potrawę.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Fototapety do kuchni obi
Ściany z tapetą należy koniecznie wcześniej moczyć przy pomocy specjalnego środka do usuwania tapet. Musimy przy tym pamiętać koniecznie o odłączaniu instalacji elektrycznej oraz usuwaniu ze ściany wszelkiego typu urządzeń takich jak gniazdka albo izolacje...
Maliny z wiśniami
Składniki:
1. 60 dag wiśni
2. 60 dag malin
3. Pół kilograma cukru żelującego
4. 15 dag białej czekolady
Wykonanie:
Wiśnie oczyścić, opłukać i dokładnie osączyć na sitku, a następnie wydrylować.
Maliny przebrać, rozgnieść widelcem lub zmiksować i przetrzeć przez sitko.
Półtora tabliczki...
Dobre kosmetyki samochodowe
Niezwykłe doświadczenie użytkowania auta to zasługa dobrych kosmetyków samochodowych. Ich wybór może zmienić wygląd i funkcjonalność pojazdu, sprawiając, że podróż staje się jeszcze bardziej przyjemna.