Jajka z paluszkami krabowymi

0
247

Składniki:

1. 40 dag mrożonych paluszków krabowych
2. 4 jajka
3. 1 opakowanie rukoli
4. świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny
5. łyżek jogurtu naturalnego
6. sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mrożone paluszki krabowe wyjąć z opakowania i rozłożyć na talerzu, aby rozmarzły.
Jajka włożyć do garnka z lekko osoloną wodą i ugotować na twardo, zalać zimną wodą i ostudzić, a następnie obrać ze skorupek i pokroić w ósemki.
Rukolę przebrać, opłukać i osuszyć (stwardniałe końcówki poobrywać). Jogurt wymieszać ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Paluszki krabowe po rozmrożeniu pokroić w ukośne dosyć duże kawałki, wymieszać z sosem jogurtowym i połową rukoli. Całość podzielić na cztery części, każdą udekorować cząstkami jajek i resztą rukoli. Całość oprószyć pieprzem.