Zanim produkowana na masową skalę masa krówkowa pojawiła się na półkach polskich sklepów spożywczych ? trzeba było sobie radzić samemu. Kupowało się więc mleko skondensowane w puszkach i gotowało na gazie przez trzy godziny, aby w pełni zgęstniało. Gęste mleko służyło potem jako główny składnik nadzienia do różnego rodzaju ciast i deserów. Dzięki temu, że pojawiła się w sklepach gotowa masa krówkowa, nie trzeba już tracić czasu na zbędne gotowanie mleka. Masa ta jest niesamowicie słodka i idealna do każdego ciasta, którego smak chcemy wzbogacić. Wystarczy rozłożyć ją na klasyczne, kruche ciasto i posypać migdałami, aby cieszyć się przyzwoitym deserem. Proste ciasto z zastosowaniem masy krówkowej można uzyskać przy użyciu herbatników, budyniu oraz bitej śmietany. Na warstwę herbatników kładziemy masę krówkową, a potem nakrywamy kolejną porcją herbatników. Dochodzi budyń, a po nim następna warstwa ciastek, na którą wykładamy bitą śmietanę. Na wierzch można jeszcze zetrzeć gorzką czekoladę. To pyszne ciasto jest jednym z łatwiejszych w przygotowaniu.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Catering dla firm Szczecin
Catering dla firm Szczecin
O tym, że w każdym miejscu pracy od czasu do czasu odbywają się imprezy, wiemy nie od dziś. Każde tego rodzaju przyjęcie musi się także odbyć wraz z poczęstunkiem, bo przecież każdy...
Catering na imprezy domowe Wrocław
Catering na imprezy domowe Wrocław
Nie ulega wątpliwości, że chyba każdy z nas od czasu do czasu lubi poimprezować, ale być może woli tak zwane ''domówki'' od większych klubów. Wolimy spotkać się z bliższymi znajomymi i...
Frytkownica gastronomiczna dwukomorowa
W dzisiejszych czasach bardzo dużą wagę przykłada się do ciekawego przyrządzania potraw. Ludzi nie zadowala już zwykły, ciepły posiłek zawierający daną ilość substancji odżywczych. W dużej mierze liczy się jednak sposób podania, czyli tak zwana...