Zanim produkowana na masową skalę masa krówkowa pojawiła się na półkach polskich sklepów spożywczych ? trzeba było sobie radzić samemu. Kupowało się więc mleko skondensowane w puszkach i gotowało na gazie przez trzy godziny, aby w pełni zgęstniało. Gęste mleko służyło potem jako główny składnik nadzienia do różnego rodzaju ciast i deserów. Dzięki temu, że pojawiła się w sklepach gotowa masa krówkowa, nie trzeba już tracić czasu na zbędne gotowanie mleka. Masa ta jest niesamowicie słodka i idealna do każdego ciasta, którego smak chcemy wzbogacić. Wystarczy rozłożyć ją na klasyczne, kruche ciasto i posypać migdałami, aby cieszyć się przyzwoitym deserem. Proste ciasto z zastosowaniem masy krówkowej można uzyskać przy użyciu herbatników, budyniu oraz bitej śmietany. Na warstwę herbatników kładziemy masę krówkową, a potem nakrywamy kolejną porcją herbatników. Dochodzi budyń, a po nim następna warstwa ciastek, na którą wykładamy bitą śmietanę. Na wierzch można jeszcze zetrzeć gorzką czekoladę. To pyszne ciasto jest jednym z łatwiejszych w przygotowaniu.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Produkty wegańskie sklep internetowy po angielsku
Na świecie obecnie żyje nieco ponad siedem miliardów osób. Już zaczyna brakować czystej słodkiej wody oraz pożywienia, zarówno dla ludzi, jak i zwierząt. W trosce o środowisko i przyszłość naszej planety już prawie 10% populacji...
Odkryj smakowite tajemnice koziego sera: Historia, rodzaje i sposoby serwowania
Kozi ser to jedno z najbardziej niezwykłych i smakowitych doświadczeń kulinarnej podróży. To wyjątkowy produkt, który przez wieki cieszy się uznaniem wielu koneserów i smakoszy na całym świecie. W tym artykule zapraszam Cię do odkrycia...
Na grzybobraniu trzeba uważać!
Sezon grzybowy powoli się zaczyna i to nie tylko dla wprawionych grzybiarzy. Ze swoimi koszami wyruszają też amatorzy, dla których zbieranie grzybów może być troszkę niebezpieczne. Mimo tego, że zbieranie grzybów to czysta przyjemność i...