Zanim produkowana na masową skalę masa krówkowa pojawiła się na półkach polskich sklepów spożywczych ? trzeba było sobie radzić samemu. Kupowało się więc mleko skondensowane w puszkach i gotowało na gazie przez trzy godziny, aby w pełni zgęstniało. Gęste mleko służyło potem jako główny składnik nadzienia do różnego rodzaju ciast i deserów. Dzięki temu, że pojawiła się w sklepach gotowa masa krówkowa, nie trzeba już tracić czasu na zbędne gotowanie mleka. Masa ta jest niesamowicie słodka i idealna do każdego ciasta, którego smak chcemy wzbogacić. Wystarczy rozłożyć ją na klasyczne, kruche ciasto i posypać migdałami, aby cieszyć się przyzwoitym deserem. Proste ciasto z zastosowaniem masy krówkowej można uzyskać przy użyciu herbatników, budyniu oraz bitej śmietany. Na warstwę herbatników kładziemy masę krówkową, a potem nakrywamy kolejną porcją herbatników. Dochodzi budyń, a po nim następna warstwa ciastek, na którą wykładamy bitą śmietanę. Na wierzch można jeszcze zetrzeć gorzką czekoladę. To pyszne ciasto jest jednym z łatwiejszych w przygotowaniu.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Likier kukułkowy
Wiele nalewek i likierów przygotować możemy domowymi metodami. Jak się okazuje ? nadawać się do tego mogą także cukierki. Klasyczne kukułki mają w swojej zawartości alkohol, ale możemy na ich bazie przygotować świetny napój alkoholowy,...
Oprawa obrazów Warszawa
W Warszawie znajdziesz wiele miejsc oferujących usługi oprawy obrazów. Jest to ważny etap w prezentacji dzieł sztuki, który warto powierzyć profesjonalistom. Dzięki nim Twoje obrazy będą pięknie wyeksponowane i zabezpieczone na długie lata.
Imprezy okolicznościowe Warszawa
Jednym z kluczowych aspektów organizacji własnej imprezy jest jej odpowiednie zaplanowanie. Wbrew temu, co można byłoby sądzić i co sugerują pozory, wcale nie jest ono tak łatwe i wymaga od nas pomyślenia, dobrej organizacji i...





