W telewizji na każdej stacji można pooglądać programy kulinarne. Każdy kto ma na to ochotę może przygotować taką potrawę samemu w domu. Jednakże większość tych programów przedstawia w swej ramówce bardzo wymyślne potrawy, które w domu raczej nie są przygotowywane ze względu na cenę składników użytych do ich wykonania. Myślę, że tak być nie powinno. Programy takie powinny ukazywać sposób przyrządzania najprostszych potraw, które znajdą zastosowania w domowych kuchniach i będą łatwe do nauczenia się. Programy takie mają przecież za zadanie nauczyć osobę nie umiejącą gotować sztuki gotowania. Niewiele jest osób, które właśnie lubią potrawy z kalmarów czy małży i mało kogo interesuje co jedzą w Irlandii czy Portugalii. Dlatego też realizatorzy tego programu powinni pamiętać o takich zwykłych prostych ludziach a nie powinni być nakierowani tylko na ludzi bogatych i o wyrafinowanych gustach, bo wiadomo, że więcej jest ludzi prostych i zwyczajnych niż tych oryginalnie jedzących.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Separatory koalescencyjne
Wielce opisane separatory koalescencyjne, znane są ze swojej skuteczności w procesach separacji cieczy. Ich delikatne działanie i precyzja sprawiają, że są niezmiernie przydatne w rolnictwie i przemyśle spożywczym.
Sałatka jarzynowa z rodzynkami
Składniki:
1. 20 dag selera
2. 4 marchewki
3. 6 ziemniaków
4. 1 por
5. 1 puszka kukurydzy
6. 10 dag rodzynek
7. 6 jajek
8. 6 ogórków konserwowych
9. 1 słoik marynowanej papryki
10. 1 jabłko
11. Majonez (200 ml)
12. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki,...
Brzoskwinie czy nektarynki – co lepsze?
Te dwa owoce to niewątpliwie symbole lata. Podczas letnich miesięcy warto wprowadzić je do swojej diety, ponieważ mają bardzo dużo wartości odżywczych. Wartość odżywcza obu owoców jest bardzo podobna. Jedyną różnicą jest to, że nektarynka...