W Polsce ostatnimi czasy wraca do łask piękna tradycja wytwarzania destylatów owocowych w domowym zaciszu na własny użytek. Świetną okazją do tego, aby zacząć swoją przygodę z tego typu hobby jest sezon na dodatki, z których taki destylat możemy stworzyć. Najczęściej wybieranymi dodatkami są na przykład igły sosnowe, czy wszelkiej maści owoce – maliny, porzeczki, jagody, borówki, czy aronia. Jednym z najpopularniejszych i najprostszych do przygotowania napitków jest także cytrynówka, której bazą jest oczywiście sok z cytryny. Oczywiście poza samym sokiem, należy zadbać o odpowiedniej jakości alkohol potrzebny do produkcji takiego destylatu. Niektórzy początkujący amatorzy wytwarzania mocnych alkoholi stosują do tego celu czystą wódkę, inni najtańszy spirytus. Jednak najlepsze jakościowo cechy posiadają destylaty stworzone na bazie czystego spirytusu o dobrej jakości, który zapewnia odpowiednie doznania smakowe. Charakterystyczny cytrynowy posmak można także podbić, dodając do przygotowanego roztworu skórki cytrynowej.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Nasiona feminizowane automaty co to znaczy
Jacek wyjechał do Holandii pięć lat temu. Pracował w fabryce jako pracownik produkcyjny. Nie zarabiał źle, wystarczało na podstawowe potrzeby. W pracy poznał Karolinę. Zaczęli się spotykać, postanowili zamieszkać razem, aby zaoszczędzić pieniądze. Po roku...
Sałatka fasolowa
Składniki:
1. 1 puszka białej fasoli
2. 1 puszka czerwonej fasoli
3. 1 cebula
4. 8 ząbków czosnku
5. 1 papryczka chili
6. 4 łyżki oliwy
7. 1 łyżeczka białego octu winnego
8. Po 3 gałązki świeżej bazylii, oregano, tymianku i natki pietruszki
9....
Meble gastronomiczne – jakie warto wybrać?
Meble gastronomiczne to niezbędny element wyposażenia każdej restauracji, kawiarni czy baru. Ich funkcjonalność, wytrzymałość i estetyka mają kluczowe znaczenie dla zapewnienia nie tylko komfortu gościom, ale także wydajnej pracy personelu i sukcesu biznesu. Jakie meble...