Przestrzeń każdego lokalu, zarówno mieszkalnego jak i użytkowego, powinna być dobrze zorganizowana. Ma to znaczenie przynajmniej z kilku powodów – po pierwsze wszystkie meble i ściany muszą być rozmieszczone w taki sposób, aby nie przeszkadzały nikomu poruszać się pomiędzy nimi, po drugie – muszą dobrze wyglądać i po trzecie – zagwarantować bezpieczną drogę ewakuacji, gdy zajdzie taka potrzeba. Dla przykładu rozpatrzmy projekt lokalu gastronomicznego. To, w jakim miejscu będzie znajdowała się kuchnia, w jakim stoliki a w jakim punkt wydawania żywności, jest niezwykle ważne. Niezależnie od tego, czy ma to być lokal, w którym klienci sami przynoszą sobie jedzenie do stolika czy też taki, w którym pracują kelnerzy, niezbędna jest przestrzeń do tego, aby bez problemu przejść między stolikami i nie przewrócić tacy. Ponadto dobrze byłoby, aby wszystko odbywało się szybko i sprawnie, aby ludzie nie stawali sobie na drodze i aby nie tworzyły się zatory. W dobrze zaprojektowanym lokalu je się i pracuje znacznie przyjemniej.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Frytkownica gastronomiczna dwukomorowa
W dzisiejszych czasach bardzo dużą wagę przykłada się do ciekawego przyrządzania potraw. Ludzi nie zadowala już zwykły, ciepły posiłek zawierający daną ilość substancji odżywczych. W dużej mierze liczy się jednak sposób podania, czyli tak zwana...
Dieta pudełkowa Warszawa
Czym jest dieta pudełkowa?
Dieta pudełkowa Warszawa to idealne rozwiązanie dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie a zależy im na tym, by się zdrowo odżywiać. Dzięki temu codziennie dostają świeże i zbilansowane...
Na grzybobraniu trzeba uważać!
Sezon grzybowy powoli się zaczyna i to nie tylko dla wprawionych grzybiarzy. Ze swoimi koszami wyruszają też amatorzy, dla których zbieranie grzybów może być troszkę niebezpieczne. Mimo tego, że zbieranie grzybów to czysta przyjemność i...