Przestrzeń każdego lokalu, zarówno mieszkalnego jak i użytkowego, powinna być dobrze zorganizowana. Ma to znaczenie przynajmniej z kilku powodów – po pierwsze wszystkie meble i ściany muszą być rozmieszczone w taki sposób, aby nie przeszkadzały nikomu poruszać się pomiędzy nimi, po drugie – muszą dobrze wyglądać i po trzecie – zagwarantować bezpieczną drogę ewakuacji, gdy zajdzie taka potrzeba. Dla przykładu rozpatrzmy projekt lokalu gastronomicznego. To, w jakim miejscu będzie znajdowała się kuchnia, w jakim stoliki a w jakim punkt wydawania żywności, jest niezwykle ważne. Niezależnie od tego, czy ma to być lokal, w którym klienci sami przynoszą sobie jedzenie do stolika czy też taki, w którym pracują kelnerzy, niezbędna jest przestrzeń do tego, aby bez problemu przejść między stolikami i nie przewrócić tacy. Ponadto dobrze byłoby, aby wszystko odbywało się szybko i sprawnie, aby ludzie nie stawali sobie na drodze i aby nie tworzyły się zatory. W dobrze zaprojektowanym lokalu je się i pracuje znacznie przyjemniej.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Kamera Brenna: Nowoczesne narzędzie monitoringu i rozrywki
Wstęp
Kamera Brenna to rewolucyjne rozwiązanie w dziedzinie monitoringu i rozrywki. W dzisiejszych czasach, kiedy bezpieczeństwo i prywatność stają się coraz ważniejszymi wartościami, rośnie potrzeba odpowiednich technologii, które pozwolą nam zaspokoić te potrzeby. Oprócz tego, w...
Truskawki w soku własnym
Składniki:
1. 1 kilogram świeżych, dojrzałych truskawek
2. 40 dag cukru
3. 1 limonka
4. 1 laska wanilii
Wykonanie:
Truskawki oczyścić z szypułek, umyć i dobrze osączyć. Owoce poukładać w słoikach i przesypać cukrem. Do każdego słoja dołożyć kilka plasterków limonki...
Tanie jedzenie gdańsk Brzeźno
Tanie jedzenie Gdańsk i Jedzenie w puszkach
Puszka - jedzenie koneserów
Jak świat szeroki, po świecie wędruje tysiące osób w poszukiwaniu smakowych doznań. Nie są to smakosze, którzy odwiedzają najdroższe i najsłynniejsze restauracje, kierując się tylko liczbą...