Kawa jest jednym z ulubionych trunków każdego z nas. Poranna filiżanka czarnego, pachnącego napoju stawia na nogi i uzdalnia do podejmowania kolejnych wyzwań. Jednak niewielu wie, że by smak był wyrazisty i esencjonalny, potrzebna jest odpowiednia palarnia kawy. A to dlatego, że palenie ziaren kawy jest prawdziwą sztuką. Potrzebna jest do tego specjalistyczna wiedza, jak długo oraz w jakiej temperaturze palić kawę, by wydobyć z niej niesamowity smak i aromat. Specjaliści zajmujący się wypalaniem podkreślają, że czas i temperatura wpływają na efekt, jaki chcą uzyskać. Wiele zależy więc od czynnika ludzkiego, a konkretnie od osoby obsługującej piec, ponieważ kawę wypala się na wiele sposobów. Specjaliści mają już specjalne temperatury i określone proporcje, dzięki którym otrzymują oczekiwane rezultaty. Dzięki ich pracy picie małej czarnej to prawdziwa rozkosz i jedna z największych przyjemności. Do wypalania najlepiej sprawdzają się kawy z Ameryki Środkowej, Ameryki Południowej, Afryki oraz Azji.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Placek śliwkowy z bezą
Składniki:
Na ciasto:
1. 15 dag mąki
2. 10 dag cukru
3. 4 jajka
4. 1 opakowanie cukru waniliowego
5. 2 łyżki kakao
6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Na bezę:
1. 3 białka
2. 15 dag cukru
3. 4 łyżki wiórków kokosowych
Oraz:
1. 60 dag śliwek
2....
Odzież medyczna dla pielęgniarek
Odzież medyczna dla pielęgniarek to nieodłączny element ich codziennej pracy. Ważne jest, aby zapewnić im wygodę i funkcjonalność, aby mogły skupić się na swoich pacjentach.
Zdrowa żywność definicja
Nie da się ukryć, że miłośników makaronów na całym świecie jest naprawdę wielu. Można podawać go jako dodatek do zup, czy w połączeniu z sosem. Mało kto jednak wie, że makarony potrafią skutecznie zapychać jelita...