Kawa jest jednym z ulubionych trunków każdego z nas. Poranna filiżanka czarnego, pachnącego napoju stawia na nogi i uzdalnia do podejmowania kolejnych wyzwań. Jednak niewielu wie, że by smak był wyrazisty i esencjonalny, potrzebna jest odpowiednia palarnia kawy. A to dlatego, że palenie ziaren kawy jest prawdziwą sztuką. Potrzebna jest do tego specjalistyczna wiedza, jak długo oraz w jakiej temperaturze palić kawę, by wydobyć z niej niesamowity smak i aromat. Specjaliści zajmujący się wypalaniem podkreślają, że czas i temperatura wpływają na efekt, jaki chcą uzyskać. Wiele zależy więc od czynnika ludzkiego, a konkretnie od osoby obsługującej piec, ponieważ kawę wypala się na wiele sposobów. Specjaliści mają już specjalne temperatury i określone proporcje, dzięki którym otrzymują oczekiwane rezultaty. Dzięki ich pracy picie małej czarnej to prawdziwa rozkosz i jedna z największych przyjemności. Do wypalania najlepiej sprawdzają się kawy z Ameryki Środkowej, Ameryki Południowej, Afryki oraz Azji.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Wyposażenie gastronomii w Krakowie
Zanim restauracja czy bar nabiorą ostatecznego kształtu, a klienci będą mogli rozkoszować się ich wnętrzem, a także serwowanymi tam potrawami, właściciel bądź menadżer musi podjąć naprawdę wiele wyzwań. Menu jest oczywiście ważne. Niemniej jednak pod...
Uczelnia wyższa
Jak wybrać najlepszą dla siebie uczelnię wyższą? Nie jest to proste pytanie, a odpowiedź na nie jest znacznie trudniejsza. Przede wszystkim, trzeba mieć sprecyzowane zainteresowania i oczekiwania wobec samego siebie.
Dopiero tak sprecyzowane oczekiwania pozwolą na...
Hostessy Katowice
Hostessy Katowice to urocze dziewczyny, które sprawiają, że każda impreza czy wydarzenie nabiera wyjątkowego charakteru. Ich uśmiech i profesjonalizm zawsze gwarantują doskonałą obsługę.