Każdy z nas wie, że o gustach się nie dyskutuje i tak również jest, gdy chodzi o upodobania kulinarne. Jednakże zdarza się i tak, że osoba, która bardzo czegoś nienawidzi decyduje się na skosztowanie jakiegoś przysmaku. W takiej sytuacji często człowiek się przekonuje do potrawy, o której kiedyś w ogóle nie chciał słyszeć. Biorąc pod uwagę liczbę dań, każdy z nas zdaje sobie z sprawę z bogactwa smaków. Jednym z rodzajów jest smak ostry, który dziś zdobywa coraz to większe grono fanów. Pikantna kuchnia głównie pochodzi z zakątków Azji oraz Ameryki Południowej, jednakże do Europy bardzo szybko przyszły ostre dania. Bez dwóch zdań możemy stwierdzić, że dziś znamy co najmniej kilka osób, które najchętniej ciągle spożywałyby ostre potrawy, które w większości przypadków opierają się na odmianach papryk chili oraz ostrych pastach. Popularne japońskie wasabi, także jest popularne na naszych ziemiach, szczególnie, gdy udamy się do egzotycznej restauracji. Prawdą jest, że, na co dzień mało, kto przyrządza takie potrawy w domu, gdyż zajmują one znacznie dużo więcej czasu niż tradycyjne polskie dania.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Brzoskwinie czy nektarynki – co lepsze?
Te dwa owoce to niewątpliwie symbole lata. Podczas letnich miesięcy warto wprowadzić je do swojej diety, ponieważ mają bardzo dużo wartości odżywczych. Wartość odżywcza obu owoców jest bardzo podobna. Jedyną różnicą jest to, że nektarynka...
Ogórki z musztardą.
Składniki:
1. 3 kilogramy ogórków
2. 1 litr wody
3. 1 szklanka 10 % octu
4. 1,5 szklanki cukru
5. 5 łyżeczek musztardy
6. 2 łyżki soli
7. Ziarenka czarnego pieprzu
8. Ziarenka ziela angielskiego
9. Liście laurowe
10. Ziarenka gorczycy
Wykonanie:
Przygotować zalewę: w garnku zagotować...
Nasiona feminizowane automaty co to znaczy
Jacek wyjechał do Holandii pięć lat temu. Pracował w fabryce jako pracownik produkcyjny. Nie zarabiał źle, wystarczało na podstawowe potrzeby. W pracy poznał Karolinę. Zaczęli się spotykać, postanowili zamieszkać razem, aby zaoszczędzić pieniądze. Po roku...