Knedle z mięsem

0
210

Knedle z mięsem będą wspaniałym pomysłem na obiad, jeśli zależy nam na tym, aby solidnie najeść się na pozostałą część pracowitego dnia. Knedle z mięsem są bardzo pożywne. Można do nich stosować właściwie każdy rodzaj mięsa mielonego. Najlepsze będzie do tego mięso mielone, sowicie przyprawione czerwoną papryką. Knedle z mięsem gotuje się przez siedem minut od wypłynięcia we wrzącej wodzie, lekko osolonej. Jeśli czujemy już, że knedle są miękkie ? wylewamy je z garnka na durszlak. Na patelni trzeba jeszcze przygotować podsmażany, wędzony boczek z cebulką. Aromat wydawany przez podsmażaną ozdobę do knedli daje niesamowity zapach. Knedle znajdujące się na talerzu można solidnie posypać cebulką i boczkiem, skapnąć także może trochę tłuszczu pozostawionego na patelni. Skoro są już knedle, cebulka z boczkiem ? to jeszcze trzeba dodać jakąś nieskomplikowaną surówkę. Bardzo pasują do knedli wszelkie surówki na bazie selera i białej kapusty. Szybko można też przygotować prowizoryczną sałatkę z tego, co znajduje się w lodówce.