Knedle z mięsem będą wspaniałym pomysłem na obiad, jeśli zależy nam na tym, aby solidnie najeść się na pozostałą część pracowitego dnia. Knedle z mięsem są bardzo pożywne. Można do nich stosować właściwie każdy rodzaj mięsa mielonego. Najlepsze będzie do tego mięso mielone, sowicie przyprawione czerwoną papryką. Knedle z mięsem gotuje się przez siedem minut od wypłynięcia we wrzącej wodzie, lekko osolonej. Jeśli czujemy już, że knedle są miękkie ? wylewamy je z garnka na durszlak. Na patelni trzeba jeszcze przygotować podsmażany, wędzony boczek z cebulką. Aromat wydawany przez podsmażaną ozdobę do knedli daje niesamowity zapach. Knedle znajdujące się na talerzu można solidnie posypać cebulką i boczkiem, skapnąć także może trochę tłuszczu pozostawionego na patelni. Skoro są już knedle, cebulka z boczkiem ? to jeszcze trzeba dodać jakąś nieskomplikowaną surówkę. Bardzo pasują do knedli wszelkie surówki na bazie selera i białej kapusty. Szybko można też przygotować prowizoryczną sałatkę z tego, co znajduje się w lodówce.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Bezprzewodowy Internet w Zielonej Górze Zawada: Nowoczesność Wsi w Erze Cyfrowej
Współczesne technologie cyfrowe rewolucjonizują sposób, w jaki ludzie komunikują się, pracują i uczą się. Jednym z najważniejszych elementów tej rewolucji jest dostęp do szybkiego i niezawodnego Internetu. Dotarcie z Internetem do odległych obszarów wiejskich staje...
Ognisko czy grill?
Ogniska bardzo często kojarzą się z okresem dzieciństwa i wyjazdów na kolonie, z gitarą i śpiewem. Dziś wszystko to zostało zastąpione przez grille, a przecież pieczone na ogniu kiełbaski są o niebo lepsze od tych...
Narzędzia kuchenne: najważniejsze przyrządy w każdej kuchni
Każdy, kto uwielbia gotować wie, że ważne jest posiadanie odpowiednich narzędzi kuchennych. Bez nich trudno byłoby przygotować wiele dań, a gotowanie byłoby mniej przyjemne i bardziej czasochłonne. W dzisiejszym artykule omówimy najważniejsze narzędzia kuchenne, które...