W telewizji na każdej stacji można pooglądać programy kulinarne. Każdy kto ma na to ochotę może przygotować taką potrawę samemu w domu. Jednakże większość tych programów przedstawia w swej ramówce bardzo wymyślne potrawy, które w domu raczej nie są przygotowywane ze względu na cenę składników użytych do ich wykonania. Myślę, że tak być nie powinno. Programy takie powinny ukazywać sposób przyrządzania najprostszych potraw, które znajdą zastosowania w domowych kuchniach i będą łatwe do nauczenia się. Programy takie mają przecież za zadanie nauczyć osobę nie umiejącą gotować sztuki gotowania. Niewiele jest osób, które właśnie lubią potrawy z kalmarów czy małży i mało kogo interesuje co jedzą w Irlandii czy Portugalii. Dlatego też realizatorzy tego programu powinni pamiętać o takich zwykłych prostych ludziach a nie powinni być nakierowani tylko na ludzi bogatych i o wyrafinowanych gustach, bo wiadomo, że więcej jest ludzi prostych i zwyczajnych niż tych oryginalnie jedzących.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Płaszczyki damskie
Płaszczyki damskie są nie tylko eleganckie, ale także funkcjonalne. Ich delikatne wzory i bogate kolory sprawiają, że każda kobieta będzie się czuła wyjątkowo.
Internet Stacjonarny w Zielonej Górze Zawada
W dzisiejszym świecie, gdzie dostęp do szybkiego i niezawodnego internetu jest kluczowy dla codziennego funkcjonowania, mieszkańcy Zielonej Góry Zawada cieszą się uprzywilejowaną sytuacją. Dzięki internetowi stacjonarnemu, infrastruktura cyfrowa w tym obszarze rozwija się w imponującym...
Amerykańska, francuska, angielska… jajecznica!
Podstawowe polskie śniadanie w domach. I kolacja właściwie też. Nic zresztą dziwnego, bo danie jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, a kto nie lubi jajecznicy? Czy istnieje łatwiejszy przepis? Jajecznicę można urozmaicać wieloma dodatkami,...