Czy wiecie, jak zrobić tort ze zwykłych naleśników? Może Wam się wydawać, że taki pomysł jest właściwie niewykonywalny, ale to nieprawda. Wystarczy puścić wodze odrobiny fantazji. Smażymy na patelnie klasyczne naleśniki, z mąki, jajek i mleka. Zazwyczaj wszyscy wiedzą, jak się je robi. Każdy usmażony naleśnik przekładamy na płaski talerz. Na płasko smarujemy go tym, co akurat mamy pod ręką i chcemy zastosować ? dżem, powidła, konfitura, twaróg, serek homogenizowany, jogurt, itp. Na posmarowany naleśnik nakładamy kolejny usmażony i znowu smarujemy. Czynność tę powtarzamy do momentu, gdy uzbiera się nam solidna góra naleśników. Po zakończeniu smażenia bierzemy talerz głęboki i kładziemy go wnętrzem do dołu, dociskając do góry naleśników. Dzięki temu nadamy kształt torcikowi naleśnikowemu. Po odciśnięciu talerza w elastycznym cieście możemy jeszcze z wierzchu wszystko solidnie przysypać cukrem pudrem. Ciasto naleśnikowe kroi się tak, jak każde inne ciasto w formie okrągłej. Można je z powodzeniem serwować jako deser po obiedzie.
Zobacz inne wpisy:
Ostatnio dodane:
Sztuka Wyposażenia Kuchni: Kluczowe Elementy, Pomysły i Trendy
Kuchnia to serce każdego domu, miejsce, w którym rodzą się smaki, a rodzinne wspomnienia nabierają kształtu. Wyposażenie kuchni ma kluczowe znaczenie nie tylko dla funkcjonalności, ale także dla estetyki i inspiracji kulinarnych. W tym artykule...
Catering dla korporacji
Przyjęcia firmowe to także okazja do wynajęcia firm świadczących usługi cateringu. Catering zapewnia się także podczas dłuższych zebrań oraz konferencji. Zwykle duże firmy mają podpisana stałą umowę z firma cateringową na podstawie której firma dostarcza...
Białko na mase mięśniową opinie
Stosowane powszechnie białko na mase mięśniową kojarzy nam się z codziennie wypijanym koktailem prosto z shakera. Na szczęście popularna odżywka nie musi być wyłącznie przyjmowana w formie płynnej - możemy jeść białko w postaci batoników,...